Valpar

Vi har inga valpar och inga planer på valpar de närmsta åren. Våra båda hanar används dock i avel och emellanåt finns valpar på andra kennlar efter dem. Är du intresserad av en valp eller vill veta mer, kontakta Sanna 📱 0768508008 eller guamikenisanna@hotmail.com

image

Vår senaste kull föddes 2016.

Mamma till valparna är Guamikeni’s Coco Chanel ”Coco”
e. Levenghyl Monza (e. GB FTCH Emmawood Drake u. Levenghyl Midge)
u. Guamikenis Anna Maria Lenngren (e. SJCH LP Capandus Still Got The Blues u. Minnows Do Tell)

Pappa till valparna är SE J(J)CH NO JCH Svart & Gul Black Pepper ”Pepper”
e. Levenghyl Milano (e. GB FTCH Emmawood Drake u. Levenghyl Midge)
u. SE J(J)CH NO JCH Moorman’s Double Diamond Ale (e.SE JCH Djurbergas Emil u. SE JCH Moorman´s Gentiana)

IMG_5274
Pepper och Coco
IMG_5312
Båda kan konsten att slappna av.
IMG_5300
Ska vi gissa på snabba valpar?

Pepper och Coco.

Både Pepper och Coco är förstås friröntgade och ögonlysta u.a.

Deras valpar kommer bli utmärkta jakthundar och mysiga familjehundar. Vi säljer endast valpar till hem där hundarna får vara en del av familjen och till hem där de tränas aktivt inom någon hundsport. Huruvida det är jakt, jaktprov eller annan hundsport är däremot av mindre vikt. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt vid försäljning av valpar. Alla valpar vi säljer ska röntgas då de fyllt ett, ett och ett halvt år, både höfter och armbågar. Inte bara för att vi ska kunna utvärdera vår avel utan även för att ni som valpköpare ska veta hur ledstatusen ser ut på er hund och därmed anpassa motion och aktivitet därefter. Ett av våra främsta mål som uppfödare är att föda upp friska och sunda labradorer med stor portion av will to please.

Så här skriver Morgan om Pepper: ”Pepper är en helt underbar hund i många avseenden. Han har sedan unghund varit oerhört lättränad och ständigt hungrig på nya uppgifter. Lite för smart egentligen då han snabbt listar ut vad du tänker göra så man måste vara väldigt kreativ när man lägger upp träningen. Han går fram med full kraft i alla situationer och ger aldrig upp. Lika energisk vid alla arbetssituationer samtidigt som han har lätt att koppla av vid passivitet eller till vardags. Pepper är trots sin ålder en rutinerad jakthund som inte gillar att göra det enkelt för sig, finns det tät vass är det där han lägger sin kraft och det är ju också där änderna finns. Pepper är snabb men har alltid näsan med sig och producerar hela tiden på jakterna. Pepper fick titeln SE(j)JCH NOJCH hösten 2014 dagarna efter att han fyllt tre år.  Han är lättstyrd och samarbetsvillig i alla situationer och tar för sig när det behövs. 2016 vann Pepper CACIT och Cert i Danmark i riktigt tuff konkurens, det är ett kanonbetyg åt en hund som samtidigt som han kör fullt ut på jakterna producerar toppresultat på A-prov.  Kort sagt en perfekt jakt och livskamrat.”

Vi har som ambition att föda upp friska, mentalt stabila och arbetsvilliga labradorer som är lättränade och har stor följsamhet.

Valparna föds upp inomhus och bor tillsammans med oss i huset. De får växa upp tillsammans med sin mamma och husets andra djur, vilket brukar göra dem mycket duktiga på att läsa signaler från framförallt hundar men även katter. Vi visslar med visselpipa vid varje mål mat som serveras så valparna är 100%-iga på sin inkallning redan vid leverans. De är vana vid att träffa andra människor och vardagens alla ljud. Varje dag de blir gamla nog får de vara med ute så mycket vädret tillåter, både på tomten och på kort små äventyr i blåbärsskogen som omger vårt hus.  Jag uppskattar fortsatt kontakt med valpköpare resten av hundens liv. Första året träffas vi en gång per månad och tränar tillsammans med fokus på retrieverjakt.

Vi följer naturligtvis Kennelklubbens alla rekommendationer och när valparna säljs medföljer:

 • Stamtavla (Valparna är registrerade i SKK) samt mer information från SKK
 • Dolda fel-försäkring från Folksam
 • Intyg om veterinärbesiktning, senast sju dagar gammal
 • Id-märkning med chips
 • Avmaskningsintyg
 • Valpträffar
 • Valppaket med filt som luktar mamma, mat och några påsar godis, samt en väl beprövad matlista
 • Samt naturligtvis kontakt med mig som uppfödare genom hundens hela liv. Träningshjälp då det behövs.

Coco:


DSCF0177DSCF0168wpid-img_20150604_133110.jpgaadbdfb47e-cocduva7.jpg-for-web-largec2c1

Pepper:
image

image

image

image

pep3pep2pep3Pepper 113 (6)

image

DSCF8305_JPG-for-web-xlarge
Guamikenis Coco Chanel som valp

***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***

 

Valpar 2015

Jag är så tacksam för att vi fått så fantastiska köpare till alla valpar i vår huvudstadskull. Jag ser fram mot att träffa er alla igen på de gemensamma träningsträffarna. Stort lycka till!

DSCF1142

15/7 fick vi 7 underbara svarta valpar (4 hanar och 3 tikar). De fick namn efter Europas huvudstäder. Kullen har blivit sponsrade av författarna till den helt boken Apportering till vardag och fest. Detta innebär att alla valpköpare får varsin bok, studiehandledning samt kraftig rabatt på kursen. Inger Borg har kommit till oss regelbundet sedan valparna var 5 veckor gamla och visat oss hur vi klickar in dem. Alla valparna har sedan tränats av min dotter och när de lämnade oss kunde de alla handtarget och gå fint vid sidan (en kort stund). Inkallning med visselsignal har vi tränat på vid alla måltider de har ätit. Alla valparna har fått apportera både boll och kaja och jag är så nöjd med dem alla. Kullen kommer fortsätta att träffas och få fortsatt instruktion av Inger.
16/1 hade vi vår första valpträff. Det var 12 minusgrader, så även om vi hyrt inomhuslokal var det riktigt kallt. Tyvärr tog jag inte fram kameran förrän det hade börjat mörkna. Så bilderna är inte så bra. Men det var däremot hundarna och deras ägare. Riktigt bra och jag är både stolt och nöjd!

image

Länk till valpar som väntas efter vår Mozes, Levenghyl Monza >>

Pappa till kullen är Like’Ims Keilis Ghibli ”Knut”
e. SE JCH Duvkullans Kuling (e. DK JCH DK BCH Hesselholt Tobie u. SE JCH Rowanglen Mist)
u. SE VCH Like’Ims Cayenne (e. Cynhinfa Flint u. Like’Ims Victoria)

Mamma till kullen är Guamikeni’s Coco Chanel ”Coco”
e. Levenghyl Monza (e. GB FTCH Emmawood Drake u. Levenghyl Midge)
u. Guamikenis Anna Maria Lenngren (e. SJCH LP Capandus Still Got The Blues u. Minnows Do Tell)

knut1 aadbdfb47e-cocduva7.jpg-for-web-large
Knut                                                                                                     Coco

Coco och Knut är parade och vi väntar valpar i mitten av juli.

Vi har som ambition att föda upp friska, mentalt stabila och arbetsvilliga labradorer som är lätttränade och har stor följsamhet. Både Knut och Coco är två vackra, slanka och smäckra labradorer av jakttyp. De är underbara familjehundar och är både sociala och trevliga samt har en utmärkt förmåga av att alltid kunna slappna av. Knut har två förstapris i öppenklass på jaktprov, båda gångerna har han blivit vald domarens bästa hund. Knut är med på mycket praktisk jakt och Knuts ägare är mycket nöjd med honom. Vi förväntar oss trevliga, följsamma och lättlärda  valpar med stor arbetslust. Både Coco och Knut är lugna,tysta och avslappnade under passivitet. De är uppmärksamma, koncentrerade och har stort fokus under arbete. Vi hoppas att valparna blir lika vänliga, stabila och trygga som sina föräldrar.

Både Knut och Coco är röntgade med A-A på höfterna, ua på armbågarna och ögonlysta ua. Knuts hd-index är 109 och ed-indexet 103. Cocos hd-index är 112 och ed-index 102. Den väntade kullen har hd-index på 110 och ed 103. Vi förväntar oss friska, sunda och stabila valpar. Vi säljer endast valp till hem där det finns ett stort intresse av att vara aktiv tillsammans med sin hund. Huruvida det är jakt, jaktprov eller annan hundsport är däremot av mindre vikt. Eventuellt söker vi efter en fodervärd som är intresserad av att tävla tillsammans med sin hund. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt vid försäljning av valpar. Alla valpar vi säljer ska röntgas då de fyllt ett, ett och ett halvt år, både höfter och armbågar. Inte bara för att vi ska kunna utvärdera vår avel utan även för att ni som valpköpare ska veta hur ledstatusen ser ut på er hund och därmed anpassa motion och aktivitet därefter. Ett av mina främsta mål som uppfödare är att föda upp friska och sunda labradorer med stor portion av will to please.

Valparna föds upp inomhus och bor tillsammans med oss i huset. De får växa upp tillsammans med sin mamma och husets andra djur, vilket brukar göra dem mycket duktiga på att läsa signaler från framförallt hundar men även katter. Vi visslar med visselpipa vid varje mål mat som serveras så valparna är 100%-iga på sin inkallning redan vid leverans. De är vana vid att träffa andra människor och vardagens alla ljud. Varje dag de blir gamla nog får de vara med ute så mycket vädret tillåter, både på tomten och på kort små äventyr i blåbärsskogen som omger vårt hus.  Jag uppskattar fortsatt kontakt med valpköpare resten av hundens liv. Första året träffas vi en gång per månad och tränar tillsammans.

Vi följer naturligtvis Kennelklubbens alla rekommendationer och när valparna säljs medföljer:

 • Stamtavla (Valparna är registrerade i SKK) samt mer information från SKK
 • Dolda fel-försäkring från Folksam
 • Intyg om veterinärbesiktning, senast sju dagar gammal
 • Id-märkning med chips
 • Avmaskningsintyg
 • De är inklickade av utomstående hundinstruktör* (mer info kommer senare)
 • Bok om positiv inlärning av apportering medföljer
 • Uppföljning med utomstående instruktör
 • Valppaket med filt som luktar mamma, mat och några påsar godis, samt en väl beprövad matlista
 • Samt naturligtvis kontakt med mig som uppfödare genom hundens hela liv. Träningshjälp då det behövs, kostnadsfri
 • Massor av råd och tips

Bilder på valparna

Valparnas namn är:
Guamikeni’s Paris – tik
Guamikeni’s Lissabon – tik
Guamikeni’s Aten – tik
Guamikeni’s Berlin – hane
Guamikeni’s London -hane
Guamikeni’s Budapest – hane
Guamikeni’s Rom -hane

Bilder på pappa Knut

Bilder på Coco

Bilder på valpar från Guamikenis kennel