Maja

Maja
Guamikenis Anna Maria Lenngren

dd549ef09a-finajul 285.JPG-for-web-large-l DSC00764 DSC00740
e. SJCH LP Capandus Still Got The Blues ”Salje”
(e. SJCH Manymills Hornet u. Grinnerås Whitney)
u. Minnows Do Tell ”Moa”
(e. Minnows Dobbin u. Minnows Easter Pride)

Höfter: A-A
Armbågar: ua.
Ögon: Främre Y-sömskatarakt
Meriter:
1 + HP PB ukl jpr
1 + 1 PB ökl jpr
1 jkl utst

Maja, min Maja.
Maja var en otroligt speciell hund för mig. Min allra bästa vän, min trogna kamrat som kunde gått genom både eld och vatten för min skull. Hon var i mina ögon ett geni, lättlärd som få, klok som en bok och en arbetsglädje utöver det vanliga. Maja var en fantastisk markör. Hon såg fåglar/dummisar fall och mindes dem sedan med en fantastisk precision. På prov följde hon alltid bössans riktning och om kastaren inte stod där, så hörselmarkerade hon, lika skickligt som om hon hade sett det med ögonen. Maja var en fröjd att vattendirigera, vid stoppsignal trampade hon vatten och höjde huvudet för att se mina tecken. Hon höll huvudet högt hela tiden när hon var lite osäker på var hon skulle, när hon fick bekräftelse av mig eller vittring, så sänkte hon huvudet och simmade som en racerbåt.
Maja vara bara 13 månader gammal när hon fick både hederspris (HP) och blev provbäst på ett jaktprov i unghundsklass för domare Erling Skotner. I öppenklass var hon snubblande nära ett HP, men jag som förare missuppfattade domarens danska och skickade innan tillåtelse, men efter 3 sekunder, så tyvärr. Å andra sidan blev Maja provbäst och fick vandringspris av domare Leif Asp på ett tvådagarsprov med två öppenklassrutor båda dagarna.
När Klara-Fina föddes så tog Maja på sig ansvaret som nanny, livvakt och bästa kompis. Som riktigt liten låg de tillsammans i biabädden. När Klara-Fina lärde sig gå, fanns Maja alltid där som stöd och när Klara-Fina började klättra, fanns Maja där som pall att kliva på för att komma upp. Varje gång Klara-Fina var ute i havet, simmade Maja max 3 meter bort. Hon låtsades som hon gjorde annat, men höll hela tiden koll på Klara-Fina. Klara-Fina pratar än idag om Maja som sin storasyster. Åh, vad jag saknar min älskade Maja.

kfmaja1kfmaja
Maja med Klara-Fina på LRK Blekinges familjedag 2008 – bästa vänner

majakf
Maja och Klara-Fina var med på en träning 2011. Så här såg det ut i passiviteten. Coola underbara flickor, bästa vänner.

Annonser