Tre tränade hundar

Publicerat den

Idag har jag tränat Mozes, Coco och Love. Tanken var att lägga krut på pojkarna och låta Coco göra något lätt. Men Coco visade sådan vilja, passion och glädje att vi kunde köra rätt avancerade upplägg. Först fick hon börja ta ett sök. Sex av åtta dummisar tog hon in. De två sista fick Mozes ta. Därefter la jag ut tre dirigeringar till Coco. Sedan kastade jag en markering till henne, men den fick hon inte ta. Först fick hon ta en dirigering och sedan markeringen. Detta gjorde jag om två gånger till. Dirigeringarna jobbade hon väldigt följsamt på och lystrade till mina signaler. Markeringarna spikade hon, trots att hon fått ta en dirigering innan. Det är riktigt imponerande att hon är så säker på markeringar.
Därefter fick Mozes ta en trippel, vilken måste varit lite för lätt, för han spikade alla tre. Jag måste tänka på att öka svårighetsgraden till nästa gång. Sist fick Love ta ett sök på tre. Det var hans första sök någonsin, men det märktes inte alls.

Så roligt med tre så duktiga hundar. Som avslutning blev det grundträning med att hålla dummies i mun, medan jag fotograferade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s