God fortsättning

Publicerat den

Jag kommer förhoppningsvis att börja blogga mer, så fort jag får en riktig kamera. Den försäljare som sa att Samsung var den bästa kameran var antingen ironisk eller inkompetent, eller hade han aldrig försökt fotografera en svart snabb hund som hämtade änder och fasaner.
I vilket fall har Mozes gjort fantastiska arbeten på jakterna.  Han har varit pålitlig och fått in varenda liten fågel snabbast möjligast. Han har slitit hårt, varit suverän i sina självständiga bitar och ändå kunnat dirigeras med lätthet! Jag är så galet nöjd och stolt.

Nästa år står vi inför flera stora frågetecken. Mamma ska opereras och kan därför inte para Lycka med Mozes som det var tänkt. Däremot kommer en av Sveriges friskaste kennlar med en mycket duktig tik som ska para med Mozes. Där hoppas vi på många bra valpar.

Själv ska jag också opereras, troligen i vår. Hur det blir med Cocos parning låter jag vara osagt. Men förhoppningsvis blir det valpar och då ska jag minsann ha en. Jag ångrar att jag inte tog i förra kullen. De är nämligen små blivande stjärnor.
Mycket av våren kommer gå till träffar med stadskullen. Jätteroligt med så bra kontakt och många träffar, samt att få se hur de utvecklas.
Sedan ska Mozes skaka av sig en del olater som skapas på praktisk jakt och krypa in i den något trängre kostymen som.krävs för jaktprov. Vi ska ut i elitklass, håll tummarna för oss, det behövs lite tur för att allt ska gå precis perfekt provet igenom.

Redan nästa vecka ska mr Gul fara till Göteborg och tillsammans med sin uppfödare visa hur snygg han är. Det är utställning i 2 dagar och över 100 labradorer anmälda varje dag. Vår gule skönhet får göra sitt bästa och så hoppas vi att domarna har ögonen med sig och se hans uttryck, excellenta överlinje,  den fantastiska pälsen, den otroliga fronten och fina vinklarna bak. Han är snabb och smidig i skogen. Jag hoppas hans trav visar vilken skogsduglig hund han är. Hade de kollat lite till, så hade de sett att han är en apportör som jobbar som en labrador.
Tack bästa Monica, Seabirds kennel som hjälper oss att ställa honom när vi jobbar.

image

Man kan vara trött när man tränar avlämning

image

Se, vilket vackert huvud.

image

Det svårt att hitta matte när vingen döljer all sikt. Tur att matte fnissade och frågade om jag snappat lite innan, för skrattet kände jag igen och kunde gå emot. Ibakgrunden ses ca 10 änder jag slitit  för att få in. Matte var väldigt nöjd med mig.

image

image

Kameran är värdelös säger matte. Jag bryr mig inte om vilket utan springer det snabbaste jag kan.

image

image

image

image

image

Redlegs,  en av dem fick Mozes jobba hårt för. Sk  eye wipe.

image

Hälften av dagens fångst. Två skator och en hare tillkom senare. Men ett gott dagsverke av Mozes och de två andra rapportörerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s